Arbeidsmediation

In arbeidsrecht draait het niet alleen om regels. Het gaat vooral om de mensen en de organisatie achter een probleem. Stel je bijvoorbeeld voor: er is een conflict tussen een directeur en een werknemer. Dat kan behoorlijk ingewikkeld zijn, want er spelen allerlei dingen mee. Zakelijke en persoonlijke belangen, persoonlijke gevoelens, en ook de redenen waarom een conflict kon ontstaan.

Daar kan ik bij helpen. Met arbeidsmediation gaan we samen op zoek naar een oplossing. Ik ben als een soort gids die jullie door het gesprek leidt. Ik geef geen oordeel, maar zorg ervoor dat iedereen aan het woord komt en dat er echt naar elkaar geluisterd wordt. Om zo samen tot een oplossing te komen.

We kunnen één keer praten, of meerdere keren als dat nodig is. In die gesprekken komen we echt tot de kern van het probleem en gaan we samen op zoek naar oplossingen. Omdat zowel de werkgever als de werknemer actief meedenken, kunnen we vaak een oplossing vinden die voor allebei goed werkt. Het is maatwerk, speciaal afgestemd op jullie situatie.