Preventieve mediation

Bij preventieve mediation ben ik er om ervoor te zorgen dat problemen niet de kans krijgen om groot te worden. Ik ga proactief aan de slag en gebruik allerlei doordachte technieken om ervoor te zorgen dat de sfeer op het werk prettig wordt en blijft.

Stel je bijvoorbeeld voor dat er wat wrijving ontstaat tussen twee collega’s over wie welke taken moet doen. In plaats van te wachten tot dit echt escaleert, kom ik er meteen tussen en help ik ze om er samen uit te komen. Op die manier voorkomen we dat het een grote ruzie wordt en kunnen zij gewoon blijven samenwerken.

Sparringpartner

Soms sta je voor moeilijke keuzes in het leven. Misschien gaat het om een lastige zakelijke beslissing of een persoonlijk dilemma. Ik begrijp dat en sta voor je klaar om je te helpen. Als jouw sparringpartner denk ik graag met je mee, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen die niet alleen op korte termijn goed voelt, maar ook op de lange termijn de juiste keuze blijkt te zijn.

Wat mij onderscheidt, is dat ik meer op de achtergrond blijf en meedenk. Ik ben er op gericht om samen met jou naar oplossingen te zoeken die praktisch en haalbaar zijn. We gaan in gesprek over jouw situatie, bespreken de belangen en mogelijke opties en bekijken hoe we het beste resultaat kunnen behalen. Het mooie hiervan is dat we op deze manier voorkomen dat discussies meteen een puur juridisch karakter krijgen, wat soms de onderlinge verstandhouding kan vertroebelen en het vinden van een oplossing bemoeilijkt.

Het doel is om samen tot een heldere en praktische oplossing te komen die jou en alle betrokkenen tevreden stelt. Met preventieve mediation houden we niet alleen de sfeer op het werk goed, maar zorgen we er ook voor dat iedereen zich prettig voelt en productief kan zijn. Als je meer wilt weten over hoe ik kan helpen, stuur me dan gewoon een berichtje!